Publikum, Per Hammerich.

Tilbagemeldinger

Tilbagemelding fra Gerda Krogshede, Bøvlingbjerg Sogn den 22. september 2021

Hej Per
Tak for en inspirerende aften i går aftes den 22. september 2021.

Kort om din optræden:
Skuespil er altid interessant, og når man så også er en god fortæller, formår man at fange folk. H.C.Andersen er verdensberømt, og vi tror, vi kender ham, men der kom nye nuancer på. Dine rekvisitter er også med til at fange folk – så alt i alt var det en aften, der kunne have tålt et større publikum, men de, der kom, fik en oplevelse med hjem og et større indblik i H.C.Andersens liv.

Venlig hilsen
Gerda Krogshede
Bøvlingbjerg Sogn den 22. september 2021.


Tilbagemelding fra Mona Bechmann – Gilleleje Menighedsråd, på ”I selskab med H. C. Andersen & Co. Light” opført den 10.januar 2019 fra 19:30 til 20:30 i Gilleleje Sognegård.

Nytårstaffel i Sognegården Gilleleje.
Det er ikke lyv, når der står i Per Hammerichs program, at han tryllebinder publikum.
Vi var 54 personer og man kunne høre en knappenål falde til jorden.
Tonefald, mimik, udklædning og gestikuleren gik op i en højere enhed, og der var stor opmærksomhed og koncentration hos tilhørerne.
Fin blanding af kendte og ukendte eventyr fra H.C. Andersens hånd.
En aldeles dejlig oplevelse.

Bedste hilsner og god vind fremover
Mona


Tilbagemelding fra OK-klubben i Haderslev den 31. oktober 2018.

Per Hammerich har den 31.10.18 holdt et foredrag her i OK klubben I Haderslev, hvor han fortalte så levende om H.C. Andersen.

Blot måden Per H. indledte sin ankomst her til OK klubben på, var bare fantastisk, vi troede det var den helt rigtige H.C. Andersen som gjorde sin entre. Han var klædt som H.C. Andersen med høj hat og stok, akkurat som man forstiller sig at H.C. Andersen så ud. Jeg må sige han tog vores medlemmer (83) i alt, med storm.

En fantastisk levende fortæller. Ind i mellem var man tilbage i tiden og vi oplevede den rigtige H.C. Andersen, jeg kan kun anbefale Per H. til andre foreninger og klubber, han får de bedste anbefalinger her fra Haderslev

Ja, det var fantastisk med alle de forskellige beklædningsgenstande der blev brugt, som var med til at gøre alt farverigt og festligt.

I dag den1/11-18 har jeg mødt nogle af vore medlemmer fra Ok klubben, og jeg kan sige det var en dejlig oplevelse, de har kun ros og lovord til overes for Per H. – Tak endnu engang for en dejlig dag.

Ja, også jeg siger det var rigtig dejligt at møde dig og hilse på dig, en oplevelse havde vi, som rækker langt, tak for alt.

Mange hilsner
Elly Pedersen, formand Ok klubben Haderslev.


Tilbagemelding fra Seniorhøjskolen Nordfyn den 13. februar 2018.

På alle deltageres og egne vegne, vil vi i arbejdsgruppen sige mange tak for din dejlige fortælling og udlægning af H. C. Andersen. Det var medlevende, spændende og fantastisk at hører eventyr udsat for Per Hammerich. Du har et dejligt humør og det smitter langt ud over rampen. Det var godt for humøret, så vi siger tusind tak for det. Det kan absolut ikke udelukkes, at vi ses en anden gang.

Glad hilsen
Ulla Marvø


Onsdag den 12. oktober havde vi besøg af Per Hammerich til en sogneaften i Brønderslev kirkes sognegård.

Vi var ca. 50 tilhørere der var spændt på at høre og se Per Hammerich fortælle om H.C. Andersen og høre hans fortælling om nogle af hans eventyr.

”I selskab med H.C. Andersen & Co.” lød overskriften og det var lige, hvad vi var. I knap 2 timer tryllebandt Per Hammerich os, med eventyr som Kejserens nye klæder – Prinsessen på ærten – Lille Claus og Store Claus – Det er ganske vist og Den lille pige med Svovlstikkerne, krydret fint med historien om H. C. Andersens liv fra vugge til grav. Det er ikke for meget sagt, at han havde os i sin hule hånd, fra han startede til han sluttede, i sandhed en aften med underholdning af højeste karat. Så stor ros og tak til Per Hammerich for en rigtig fin aften.

Med venlig hilsen
Else Hansen
Formand for Brønderslev kirkes aktivitetsudvalg


H.C. Andersen lever i bedste velgående!

Jeg kom en smule i tvivl, da han åbnede døren og trådte ind på min arbejdsplads. Befandt jeg mig pludselig i Guldalderen og i selskab med Danmarks vel nok største digter? Den måde han udtalte ordene på, posituren på stolen, helt ned til stokken og den karakteristiske tophat. Det lignede grangiveligt H.C. Andersen, selvom jeg på forhånd vidste, at det var historiefortælleren Per Hammerich, der skulle optræde for os medarbejdere på Paperboy – en lokalavis i Roskilde.

Forestillingen han gav en smagsprøve på hedder ”I Selskab med H.C. Andersen & Co”, og det følte jeg mig da også i allerhøjeste grad. Han begyndte med Kejserens nye Klæder, et eventyr jeg naturligvis kender ud og ind fra min barndom. Og først blev jeg da også nostalgisk, men halvvejs inde i eventyret glemte jeg faktisk, hvor godt jeg er bekendt med handlingen. For Per Hammerich gav en meget medrivende optræden, hvor han med stor ekvilibrisme levede sig ind i alle roller. Fra det ene øjeblik til at være den fornemme, men knap så kløgtige kejser til at skifte sindsstemning, intonation og kropsholdning og blive den lille dreng i folkemængden, der med den berømte replik ”Han har jo ikke noget tøj på”, får hele byen til at sige det, der ellers har været usagt gennem hele eventyret.

Per optrådte med så stor indlevelse og dedikation, at vi fortsat taler om hans optræden som H.C. Andersen på redaktionen. Derfor synes jeg, at man skal gøre sig selv den tjeneste at opleve Per Hammerich. Det er både hyggelig, medrivende og ikke mindst uhyre morsom underholdning, som jeg varmt kan anbefale.

– Holger Vincents, Roskilde.
07-07-2016


Tilbagemelding på “I selskab med H. C. Andersen & Co.” den 22. marts 2016 på Bøgevangskolen i Vejle fra 19:30 til 21:30

Kære Per!

Selvtak for en rigtig god oplevelse. Dejligt at opleve at fortællingen ikke er en “død sild”. Gennem mange år har fortællingen ikke mindst i skolen stået som en central “skikkelse”.

I min tid som folkeskolelærer og efterfølgende som lærer på Bøgevangskolen, har jeg oplevet at historiefortællingen er blevet meget undervurderet. Heldigvis fornemmer jeg en opblomstring af denne disciplin igen.

Din forestilling på Bøgevangskolen er et fornemt eksempel på historiefortællingens vigtighed og styrke. Oplevelsen af at blive opslugt af historien, så man glemmer alt om tid og sted i en periode er fantastisk.

Mange af vore elever havde sammen med mig nøjagtig den oplevelse. Udtalelser som: “Han var godt nok god til at fortælle” eller “Jeg var helt væk” vidner om den gode fortællings virkemidler.

Tak for en fantastisk og inspirerende oplevelse sammen med dig ­ og H.C. Andersen….. Vi ses forhåbentlig igen en anden god gang!

Venlig hilsen
Michael Bhutho
Bøgevangskolen / Vejle.


Vi i Tølløse Afd. havde fornøjelsen den 20/9 2015. Det var en stor glæde for os alle, den levende måde som han forstod at fortælle på gjorde, at det var som at man havde kendt H.C. Andersen hele livet.

Jeg vil gerne anbefale ham og tror at det kunne have jeres interesse.

Hilsen
Vagn Tølløse Afd.


Absalons Skole havde fornøjelsen af at have en ægte historiefortæller på besøg i september 2015 i forbindelse med en featureuge på skolen.

50 elever havde tilmeldt sig på et historiefortællerhold, hvor der i ugens løb skulle arbejdes med selv at skrive, læse, digte historier, opleve historie på en byvandring, lave rollespil, filme og illustrere (male til) forskellige historier. Børnenes arbejde med opgaverne kunne forældrene så beundre på et Åbent Hus arrangement fredag eftermiddag denne uge.

Det lykkedes Per Hammerich at give eleverne på historiefortællerholdet den bedste start og inspiration på Absalons Skolens featureuge. Han tryllebandt eleverne i en hel time med blandt andet en skøn fremført gyserhistorie med stor indlevelsesevne i de forskellige personer og et dejligt eventyr fra selve H.C. Andersen. I hans optræden mærkedes også helt tydeligt Pers store skuespillertalent. Han sluttede af med spørgetid, hvor eleverne fik lov til at stille spørgsmål. Det var ligeledes rigtig gavnligt for dem.

I en verden fyldt med teknologi for børnene (computer, iPads) gør det en forskel at opleve en dybt engageret person ”live” som fortæller. Alle gode ønsker for Per og hans fremtidige optrædener, som han vil begejstre med!

Bedste hilsener
Elisabeth Giese
Lærer på Absalons Skole


Hej Per

Mange tak for dit besøg og din historiefotælling i 3.årgang på Lynge Skole!

Det kræver sin mand at tryllebinde så mange elever med stor energi og så i en hel time! Alle, både børn og voksne, nød din levende måde at fortælle på. Det var et perfekt startskud på 4 ugers arbejde med H.C. Andersen og hans forfatterskab.

Og ja, et gensyn er absolut muligt.

Mange hilsner

Lis


I efteråret havde vi på Balleskolen besøg af Per Hammerich, og vi havde en fantastisk oplevelse med hans forestilling ”I selskab med H.C. Andersen & Co.”

  Vi voksne nød at høre om de kendte eventyr og glimt fra H.C. Andersens livshistorie, og Per gjorde gamle historier nye – og sørgede også for, at vi fik nye historier med hjem.

  Det var en dejlig formiddag for vores elever, og de sagde blandet andet om oplevelsen –

  • ”Han fortalte det så levende”
  • ”Han var klædt ud, så man rigtig troede på ham”
  • ”Det var sjovt”
  • ”Han fortalte sine historier korte, så man kunne nå at få meget at vide, og samtidig gik tiden hurtigt”
  • ”Jeg vidste slet ikke alt det, H.C. Andersen gik igennem”
  • ”Jeg gad godt, at han kom igen!”

Med venlig hilsen
Balleskolen, Silkeborg
  Pia Nielsen
Skoleleder
Balleskolen
Direkte tlf. 8970 2103
pia.nielsen@silkeborg.dk


Tilbagemelding på en timers “I selskab nmed H.C.Andersen & Co” forestilling den 21 maj 2014 i Forfatterforeningens Seniorafdeling.

Kære HCA alias Per H.,

Som jeg allerede sagde til dig efter din optræden, synes jeg at det var en stor oplevelse at være i selskab med HCA og co. i Forfatterforeningen. Eventyrdigteren har også en stor plads i mit hjerte, og jeg syntes at du fik mange gode detaljer og nuancer med i forestillingen, ikke mindst humoren – og dens hyppige naboskab med sørgmodigheden og hans sygelige selvoptagethed og nærtagenhed.

Kejserens Nye Klæder er fantastisk. Og den bliver på en måde endnu mere tankevækkende når man tænker på at den lille drengs slutreplik “Jamen, han har jo ikke noget på” først blev tilføjet efter at manuskriptet var kommet i korrektur hos forlaget (kan ikke huske hvor dette er oplyst, det er vist ikke Jens Andersen).

Jeg håber på god efterspørgsel i fremtiden og vil slå på tromme for dig og HCA.

Bedste hilsener

HENNING KIRK
Aldringsforsker, dr.med.
Seniorkonsulent og forfatter

Mosegård Park 73
3500 Værløse.


Tilbagemelding på ”I selskab med H. C. Andersen & Co.” den 19. marts 2014 i Virum Kirke.

Kære Per

Det var en fin aften i Virum Kirke. Jeg regner med, du for længst har afregnet med Inge. Jeg skriver for at fortælle dig, at der søndagene efter var flere, der henvendte sig til mig og sagde: Det var en rigtig dejlig aften med ham, der fortalte og spillede som H.C. Andersen. Det synes jeg lige, du skal vide og glæde dig over. Det gjorde jeg i hvert fald, da jeg nu havde været arrangøren.

Mange hilsner Gerda i Virum


Tilbagemelding på premieren af ”I selskab med H.C. Andersen & Co.” den 16. januar 2014. i Ældre Sagen i Rødovre.Kære Per

Tak for den dejlige formiddag vi havde med dig i dag. Vi kunne rigtigt godt lide dine historier om H.C. Andersen og på den måde du fortalte det på. Det er længe siden jeg har hørt, Kejseren uden tøj, store og lille Klavs, og pigen med svovlstikkeren, den har jeg ikke hørt om siden jeg gik i skole, du var pragtfuldt.

Hilsen Birgit Jacobsen fra Ældre Sagen i Rødovre.


Tilbagemelding på ” I selskab med H.C. Andersen & Co. ” den 23. januar 2014, i Ældre Sagen i Vejle – Jelling.Hej Per

Tak for sidst det var en rigtig god eftermiddag.

Det var en stor fornøjelse og en ekstraordinær oplevelse, at være arrangør af den helstøbte forestilling “I selskab med H. C. Andersen og Co.” som historiefortæller Per Hammerich holdt for os torsdag eftermiddag. Han tryllebandt tilhørerne med både kendte og ukendte historier af H. C. Andersen. En helt igennem dejlig eftermiddag.

Ældre Sagen i Vejle – Jelling

Tage Jensen.