hamper

Velkommmen til Per Hammerichs hjemmeside

Ture

TOP TUREN '96

Stærkt provokeret af nogle Danskers uheldige adfærd på Mount Everest i 1995, hvor flere mennesker gik til, besluttede Erik Lindbæk og jeg, at prøve kræfter med Nordeuropas højeste Bjerg/Fjeld - Galhøpiggen i Norge.

Efter devisen: "Hvorfor tage til Mount Everest og blive slået ihjel, når man kan blive det til halv pris i Norge", besluttede vi at bestige Galhøpiggen fra Styggebren siden, på cykel !!

Efter 3/4 års hård mental og fysisk træning (der er over 22 års aldersforskel imellem Erik og jeg), lykkedes det den 28. august 1996, at komme de 2469 meter over havets overflade på og med cyklerne. Turen blev en stor succes grundet kombinationen af: viljestyrke - mental og fysisk træning - det helt rigtige udstyr, samt et fantastisk vejr.

Jeg kommer gerne ud i forsamlinger og fortæller om turen!

Tour De Miljø

Hvorfor hører man altid kun om de ting, der går galt i miljøkampen?

Ting springer i luften - tankbiler vælter - gift ledes ud i vandløb og meget meget mere. Der bliver ikke brugt spalteplads i aviserne - radio og tv tid på alt det der går godt i kampen for et bedre miljø. Der er simpelthen ikke "salg" i gode historier om miljøkampen.

Det skal være løgn tænkte jeg, og begav mig sammen med Journalist Per Lemmeke, ud i Europa for at samle så mange positive miljøhistorier fra europæerne hverdag, som muligt.

På liggecykel har jeg nu gennemført 3 stk. Tour de Miljø. Med skiftende makkere. 2 gange fra Strasbourg til København og 1 gang fra Roskilde til Strasbourg.

Liggecyklen virker som en kommunikator, fordi alle vil se og rører ved denne mærkelige indretning, og så er kontakten skabt. Liggecyklen er behagelig at køre på, fordi den giver støtte for hele ryggen under de lange dags marcher, hvor der også skal være tid til at snakke med hr. og fru Europa om alle de positive ting i miljøkampen. Alle indtrykkene fra turen samt de udfyldte spørgeskemaer danner grundlaget for en positiv rapport til offentligheden. Rapporten skal så motiverer alle i Europa til at fortsætte indsatsen for et bedre miljø for: en myre kan ikke flytte en stor sten men mange motiverede myrer kan !

Grenen - Tønder '95

Danmark på langs i fugleflugt


1995 gennemførte Grindsteds daværende turistchef, Michael Andersen og jeg, en helt speciel cykeltur.

Vi startede på Jyllands nordligste punkt, Grenen og sejlede - cyklede - kravlede og svømmede i en lige linie efter en GPS (global posisionerings system) til Tønder i syd.

Turen varede 8 dage og var over 400 km. Der var over 100 elektriske hegn at kravle over, og mere end 50 åer og vandløb, at forcere. Det tog over 30 timer i saddelen, der blev indtaget over 50 liter væske pr. mand og til sammen smed vi over 7 kilo, inden Tønder blev nået.

Sammen havde vi en fantastisk oplevelse, som beviser, at man ikke altid behøver at tage til Malaysia eller Ny Guinea for at få oplevelser. De ligger simpelthen lige uden for vores egen dør, hvis man gider at bevæge sig lidt efter dem.

Turen var meget populær i medierne og hos sponsorerne.

Jeg holder gerne foredrag om turen, som emnemæssigt henvender sig til alle målgrupper lige fra syklubber til erhvervsklubber.

Billederne på denne side er af fotograf Michael Paldan.