hamper

Velkommmen til Per Hammerichs hjemmeside

Tai Chi

Taoistisk Tai Chi er
meditation i bevægelse.

I efteråret 2009 fandt jeg et opslag om Tai Chi i bunden af en nettokurv i Jyllingecenteret. Jeg satte opslaget på plads på butikkens opslagstavle og tog selv en af afrivning snipperne.

Mit møde med instruktør Inge, blev kærlighed til Tai Chi, ved første bevægelse. Hun udøver bevægelserne på så yndefuld en facon, at jeg simpelthen måtte lære det.

Jeg opdagede hurtigt at min Tinnitus på en forunderlig måde blev ”pakket ind ” i den meditative bevægelse som Tai Chi er. Taoistisk Tai Chi er udviklet af Master Moy Lin-Shin, med 7 grundlæggende øvelser.

Derudover består Taoistisk Tai Chi af et sammenhængende sæt bestående af 108 bevægelser hvor de 7 grundøvelser indgår igen og igen. Sættet tager fra 10 til 20 minutter alt efter tempoet og kan læres på et halvt til et helt år. Jo mere sættet ”sidder ”på rygsøjlen, des mere meditativt bliver det.

For mig er denne form for Tai Chi blevet en del af mit liv, som en daglig meditativ motion, der giver en fantastisk vedligeholdelse af alle kroppens muskler og balance.

Jeg kan varmt anbefale Taoistisk Tai Chi Forening Danmark www.taoist.dk og alle de dygtige og engagerede instruktører, som stedet hvor man lære Tai Chi.

Video med de 7 grundøvelser


Video med sættet som jeg udfører det efter 2½ år